Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Runder kebab

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: Bijgerecht
Leefstijl: kPNI
Bundel: Winter challenge
Porties: 1
calorieën: 631kcal

Ingrediënten

  • 225 gram rundergehakt
  • 50 gram ui
  • 1 teen knoflook
  • 9 gram gemberwortel
  • 6 gram kurkuma, gemalen
  • 2 gram kaneel, gemalen
  • 2 gram himalaya zout
  • 2 gram zwarte peper

Instructies

  • Meng met je handen in een grote kom de: gehakt, gesnipperde ui, geperste knoflook, gember, kurkuma, kaneel en zout. Meng totdat er een consistent geheel ontstaat.
  • Maak van het mengsel twee gelijke porties en kneed deze tot worstvorm en steek hier dan de bamboe stokjes in. Je hebt nu twee “gehakt-worstjes” op een prikker.
  • Plaats beide kebabs op een bakplaat met bakpapier of siliconenmat. Bak in een oven (190graden) voor ongeveer 25-30 minuten. Wanneer je een vleesthermometer gebruikt bak dan tot de kerntemperatuur 160 graden bereikt.
  • Serveer de kebabs of gebruik ze in een ander recept als ingredient.

Nutrition

Calories: 631kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 40g | Fat: 45g | Saturated Fat: 17g | Cholesterol: 159mg | Sodium: 932mg | Potassium: 869mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin C: 6.4% | Calcium: 8.3% | Iron: 39.1%