Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Runder kebab met westafrikaanse flessenhals pompoen
Voorbereidingstijd
15
min
Bereidingstijd
15
min
Totale tijd
30
min
Gang:
Hoofdgerecht
Leefstijl:
kPNI
Allergeen:
Noten
Bundel:
Winter challenge
Pijler:
Voeding
Porties:
1
calorieën:
Ingrediënten
10
gram
kokosolie
50
gram
ui
1
teentje
knoflook
1
stuk
tomaat
60
ml
water
1
eetlepels
pecan kokosboter
3
gram
koriander, gemalen
3
gram
currypoeder kruidenmix
2
gram
cayennepeper
2
gram
paprika, gemalen
2
gram
himalaya zout
2
gram
zwarte peper
200
gram
flessenhals pompoen
15
gram
chiazaad
1
portie
runder kebab
1
portie
Tropische Tzatziki
Instructies
Verhit de kokosolie in een pan op gemiddelde hitte
Bak de ui en knoflook voor 2 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de tomaat, water, pecanboter, kruiden, zout en peper toe. Roer totdat alles gemengd is. Voeg de pompoen toe samen met het chiazaad. Plaats een deksel op de pan en breng aan de kook. Zodra het kookt laat je het op een laag vuurtje net pruttelen totdat de pompoenblokjes zacht zijn, ongeveer 10 minuten.
Serveer met runder kebabs en tzatziki
Pecan kokosboter:
https://www.melioro.nl/recept/pecan-kokosboter/
Curry poeder:
https://www.melioro.nl/recept/curry-poeder-kruidenmix/
Runder Kebab:
https://www.melioro.nl/recept/runder-kebab/
Tropische Tzatziki:
https://www.melioro.nl/recept/tropische-tzatziki/