Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Recept afdrukken
No ratings yet
Asperge omelet
Voorbereidingstijd
10
min
Bereidingstijd
10
min
asperge koken
30
min
Totale tijd
20
min
Gang:
Avondmaaltijd, Lunch
Leefstijl:
Ketogeen, kPNI, Ovo-vegetarisch
Seizoen:
Lente
Allergeen:
Ei
Bundel:
Lente challenge
Dieet:
Ketogeen
Pijler:
Voeding
Porties:
2
porties
calorieën:
785
kcal
Ingrediënten
600
gram
witte asperges
geschild en gekookt
100
gram
lenteuitjes
in dunne ringen
400
gram
paddestoelen
4
gram
zout
60
gram
kokosolie
8
stuks
eieren
40
gram
peterselie, vers
400
ml
kokosmelk
Instructies
Snijd de gekookte asperges in de lengte in dunne strips.
Maak de lentebui schoon en snij ze in dunne ringen. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukjes.
Verhit de helft van de kokosolie en bak hierin de lente-ui met de paddestoelen voor 3 a 4 min. Let op dat je met een spatel het in beweging houdt.
Klop de eieren los met een snufje zout en roer de asperges, lente-ui, kokosmelk en peterselie erdoor.
Verhit de rest van de kokosolie in een koekenpan en schenk het eimengsel er in een keer in.
Verdeel dit mengsel over de omelet en druk het plat.
Laat de omelet op een zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig heen en weer.
Keer de omelet met behulp van een bord en laat de andere kant van de omelet lichtbruin worden.
Nutrition
Calorieën:
785
kcal
|
Koolhydraten:
28
g
|
Eiwit:
18
g
|
Vet:
74
g
|
Verzadigd vet:
64
g
|
Cholesterol:
14
mg
|
Natrium:
842
mg
|
Potassium:
1930
mg
|
Voedingsvezel:
10
g
|
Suiker:
10
g
|
Vitamine A:
4450
IU
|
Vitamin C:
59
mg
|
Calcium:
178
mg
|
Iron:
16
mg