Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe de noten en het hennepzaad in een keukenmachine en hak ze zeer fijn. Roer vervolgens het ei door de noten tot er een soort deeg ontstaat.
Leg de bal deeg op het bakpapier. Leg hierover nog een velletje bakpapier en rol uit met een deegroller tot het deeg de gewenste dikte heeft. Hoe dunner het deeg, hoe knapperiger de crackers worden. Kerf met een mes de gewenste grootte van de crackers, zodat ze gemakkelijk te breken zijn als ze uit de oven komen.
Zet de crackers gedurende een kwartier in de voorverwarmde oven. Houd na 10 minuten oventijd de crackers even in de gaten, zodat ze niet te donker worden. Het kan zo zijn dat er een laag ‘schuim’ op komt, dit trekt weer weg nadat de crackers uit de oven komen.
Haal de crackers uit de oven, laat ze iets afkoelen. Breek de crackers over de gekerfte randen
Notities
De crackers blijven in een luchtdichte trommel ongeveer een week knapperig.