Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Recept afdrukken
No ratings yet
Spinaziestoof met amandelen
Bereidingstijd
15
min
Totale tijd
15
min
Gang:
Bijgerecht
Leefstijl:
Ketogeen
Allergeen:
Noten
Bundel:
14-daagse, Zomer challenge
Dieet:
Ketogeen
Pijler:
Voeding
Porties:
2
personen
calorieën:
358
kcal
Ingrediënten
Spinazie
500
gram
bladspinazie
5
gram
teentje knoflook
15
gram
kokosolie
15
gram
citroen
25
gram
boter
Amandelen
15
gram
boter
30
gram
witte amandelen
Instructies
De spinazie
Was de spinazie en laat het uitlekken.
Pel de knoflook en snipper deze.
Neem een ruime nokpan en verwarm deze op middelhoog vuur.
Voeg de kokosolie toe en laat smelten.
Verwarm de spinazie tot deze slinkt.
Voeg vervolgens de knoflook toe en roer alles door.
Laat vervolgens de spinazie al bakkend slinken.
Haal de pan van het vuur en sprenkel de citroensap over de spinazie heen.
De amandelen
Smelt ondertussen de boter in een kleine koekenpan.
Hak ondertussen de amandelen fijn en voeg dit aan de gesmolten boter toe.
Bak de amandelen lichtbruin en strooi de amandelen vervolgens over de spinazie heen.
Nutrition
Calorieën:
358
kcal
|
Koolhydraten:
14
g
|
Eiwit:
11
g
|
Vet:
32
g
|
Verzadigd vet:
17
g
|
Cholesterol:
43
mg
|
Natrium:
341
mg
|
Potassium:
1501
mg
|
Voedingsvezel:
8
g
|
Suiker:
2
g
|
Vitamine A:
23942
IU
|
Vitamin C:
75
mg
|
Calcium:
287
mg
|
Iron:
7
mg