Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de kokosolie in een pannetje, tot deze vloeibaar is geworden. Laat het vervolgens afkoelen.
Maak spijs van de dadels met de amandelmeel, door deze twee ingrediënten te mixen met een blender.
Klop de eieren met de honing los tot het mengsel schuimt. Voeg, zodra de kokosolie is afgekoeld, dit toe aan het ei-mengsel.
Meng in een aparte kom de hazelnootmeel, kokosmeel, speculaaskruiden, zout en bakpoeder door elkaar.
Spatel nu beetje voor beetje het meel-mengsel door het eiermengsel. Vul de bakvorm met de helft van het speculaasmengsel.
Gebruikt twee vellen bakpapier om hier tussen het spijs uit te rollen, in de grootte van de bakvorm. Leg het spijs op het eerste laagje speculaas in de bakvorm.
Vul de bakvorm nu met de rest van het speculaasmengsel. Leg vervolgens de hele amandelen in een vorm naar wens. Strijk dit af met de eidooier voor een mooie, goudbruine glans.
Zet de gevulde speculaas zo’n 20-25 minuten in de oven. Check tussendoor of de speculaas niet te bruin wordt.