Oefening: Grote dromen top 3

door Zingeving oefeningen

Een recept voor de pijler Zingeving

Het in kaart brengen wat jij waardevol vindt is een essentieel stuk binnen de pijler zingeving. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een moment van rust voor jezelf te creeren en na te denken over jouw grootste dromen, door middel van de onderstaande oefening. 

 

Recept afdrukken
Nog geen waarderingen

Oefening: De grote dromen top 3

Geef jouw dromen de ruimte
Trefwoord: Waarden
Pijler: Zingeving
calorieën:

Instructies

  • Maak een top 3 van jouw grote dromen die je ‘ooit nog wilt verwezenlijken’. Dit kan het maken van een wereldreis zijn, het uitoefenen van een bepaald beroep of het schrijven van een boek of dichtbundel.
  • Belangrijk is dat het grote dingen zijn, die op de korte termijn onbereikbaar lijken, of dat het dingen zijn waarvan je misschien al had aangenomen dat je ze nooit zou bereiken.
  • Als je je hier eigenlijk al bij hebt neergelegd, dat is dit het moment om opnieuw op te staan. Tijd dus op opnieuw te leren dromen.
  • Het is heel mooi om te weten wat je dromen precies zijn. Hou deze in gedachten, je hoeft er verder nog even niets mee.
  • Je kunt ze ook op een blaadje schrijven en ze met je meedragen in je achterzak, nogmaals zonder dat je er iets mee hoeft. Het zijn jou dromen, dus draag ze gerust met je mee. 


Notities

Gebruik de downloadbare versie om uit te printen en met een pen in te vullen. Invullen met pen heeft een grotere impact, dan wanneer je de antwoorden op de vragen enkel typt op een toetsenbord of touchscreen.
Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Ontvang interessante en praktische artikelen over jouw gezondheid

Word Energieker met Melioro!

Wil je ook meer energie en minder vermoeidheid?

Meld je aan voor onze 14-daagse nieuwsbrief! We duiken in de wereld van energie en hoe je deze kunt optimaliseren voor een gezonder, gelukkiger leven.

 

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest

Share This